Berlijn in foto’s

Ik was er al heel eventjes eerder deze week, maar nu een betere introductie van 2017 en Vintagirie. Happy New Year en welkom terug op Vintagirie. In de tijd dat ik eventjes ben weggeweest is er zoveel, maar toch ook zo weinig gebeurd. Daarom een korte samenvatting van mijn afwezigheid en super leuke foto’s van Berlijn! De laatste stedentrip die ik met Marco heb gedaan aan het einde van 2016.

Reichstag

Zoals jullie natuurlijk allemaal weten, zit ik eindelijk in mijn laatste jaar geneeskunde. Dat betekent dat ik voornamelijk coschappen moet lopen, maar dat ik ook moet nadenken over de toekomst. Ik weet al dat ik thuis hoor op de spoedgevallendienst, maar waar is nog een groot vraagteken. In december heb ik even alles op alles gezet voor de selectierondes in Leuven. Een groot examen, een spannend interview, ik heb het allemaal doorstaan. Nu wacht alleen nog het verlossende woord aankomende vrijdag. Daarna kwam ik in een achtbaan van feestjes, kerst en het hoogtepunt Berlijn. Voor ik het wist, stond 2017 alweer voor de deur en was ik terug bij af. Terug die boeken in om voor de allerlaatste keer (laten we het hopen!) in deze studie te blokken voor examens. Leren geeft mij altijd heel veel stof om ergens anders over na te denken, dus pak ik mijn blog weer op. Heb ik allerlei artikelen verzonnen voor de aankomende maanden en moet ik het alleen nog uitvoeren.

Brandenburgertor Berlijn

Postdamerplatz Berlijn

En daar was Berlijn! Vijf dagen opgescheept zitten met de liefste van de wereld en in deze mooie stad een nieuwe jaar tegemoet gaan. Het zal misschien ÊÊn van de laatste jaren zijn dat ik alle feestdagen vrij was, dus daar moeten we extra van genieten. De eerste dag was onwijs grauw en koud! Gelukkig kwam het zonnetje nog even om de hoek kijken al deed het niks tegen de kou. We hebben prachtige dagen gehad en bij deze deel ik jullie een paar van mijn kiekjes. Er komen nog een paar leuke artikelen over Berlijn aan!

Topographie de Terror Berlijn

Gendarmenmarkt Berlijn

Friedrichstrasse Berlijn

Berlijn under construction

Kreuzberg Berlijn

Mercedez Benz Berlijn

East Side Gallery Berlijn

RAW tempel

Fernseheturm Berlijn

Marienkirche Berlijn

Rotes Rathaus BerlijnBerliner Dom

Ben jij ooit in Berlijn geweest en hoe vond je Berlijn?

Liefs Claudia

Follow

13 Comments

Add Yours
 1. 1
  Maaike

  Ik ben er nog nooit geweest maar mijn broer en zus wel! En eigenlijk wil ik ook nog een keer gaan 🙂 Aan je foto’s te zien ziet het er erg mooi uit

  • 2
   Claudia

   Ja je moet echt gaan. Maar misschien beter in de zomer! Dan is het wat warmer en is Berlijn ook mooier en groener 🙂

 2. 5
  Florence

  Super leuk reisverslag! Ik ga in maart een weekje naar Berlijn met school en kijk er zo naar uit! Kan niet wachten om deze bruisende stad te ontdekken 🙂

 3. 9
  Daphne

  Berlijn staat echt op mijn lijst van steden die ik nog een keer wil bezoeken. Misschien moet ik daar maar niet te lang meer mee wachten! Mooie foto’s heb je gemaakt.

  Liefs Daphne

 4. 11
  Claire

  Wauw wat een mooie foto’s! Ik ben al zo lang niet in Berlijn geweest, nu ik jouw foto’s zie begint het te kriebelen. Vooral na het zien van al die gave graffiti 😀 Street art is daar echt meer een ding dan hier.

  • 12
   Claudia

   Ja inderdaad, je hebt zelf een street art tour die je kunt doen. Dan word je met een gids langs alle te gekke street arts geleid.

 5. 13
  Eva

  Wat spannend van je sollicitatie! Ik hoop dat je vrijdag goed bericht krijgt 🙂
  Ik ben zelf nog nooit in Berlijn geweest maar het lijkt me een mooie stad. Ik zou graag naar de monumenten van de oorlog willen gaan, lijkt me heel indrukwekkend. En er schijnen ook super veel leuke lunchtentjes te zijn 😉
  Eva recently posted…Kerstmis 2016My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge