De perfecte borstel

Weten jullie eigenlijk wel waar je borstel voor dient? Het is natuurlijk voor je haren, maar elke borstel heeft natuurlijk zijn eigen specialiteiten. Dit betekent dus dat je met goede redenen meerdere borstels kunt bezitten. Maar goed, daarvoor moeten we eerst eventjes kijken waar bepaalde borstels voor dienen. Vind je na dit artikel je perfecte borstel?

Ps: alle borstels vind je terug in de linkjes bij de uitleg! En nee, dit is geen spon ūüėČ

De perfecte borstel

1 ‚ô• De alleskunner

De alleskunner is een borstel die je er gewoon altijd bij kunt pakken. Het maakt je haar klittenvrij en brengt het voor zover nodig in model. Dit is de ideale borstel om in je handtas te hebben als je weer eens door weer en wind naar je werk of studie moet.

2 ‚ô• De haarmasseuse

Deze¬†borstel¬†heb ik zelf ook en is geschikt om jouw hoofdhuid een soort van te masseren. Door de ronde knobbels aan de borstel word je hoofdhuid gemasseerd, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat je haar meer voedingsstoffen krijgt, waardoor het sneller zou kunnen groeien. Daarnaast zorgt het hout in deze borstel ervoor dat je natuurlijke haaroli√ęn worden verspreid over je haar. Ideaal voor degene onder ons met droog en pluizig haar.

3 ‚ô• De ontpluizer

Door de verschillende haren is deze¬†borstel¬†geschikt voor pluizig haar. Die haren zijn ervoor om de natuurlijke oli√ęn in je haar mee te pakken en gelijkmatig over je haar te verdelen. Op die manier zorg je ervoor dat pluis geen kans meer maakt.

4 ‚ô• De shiner

Als je totaal geen last hebt van pluizig haar, maar wel meer glans wilt is de shiner de perfecte borstel voor jou. Het is gemaakt van hele zachte haren waardoor de kans op het breken van je haar tijdens het borstelen minimaal wordt. Juist door het breken van je haar komt er dofheid. Zorg dus voor een zachte borstel.

5 ♥ De föhnkatalysator

De twee belangrijkste onderdelen van een föhnkatalysator zijn de rondheid en het metalen frame. Door het metalen frame warmt deze borstel heel snel op bij het föhnen waardoor je haar sneller droogt. Vergeet niet altijd een bescherming in je haar te doen voor het föhnen. De rondheid zorgt ervoor dat je goed onder je haar kunt en het op die manier mooi kunt stijlen.

6 ♥ De krullenmaker

Net iets anders dan de f√∂hnkatalysator zorgt de krullenmaker tijdens het f√∂hnen voor lichte krullen in je haar. Door je haar snel en soepel om de borstel te draaien, kun je een mooie krul cre√ęren. Misschien heb je een beetje schrik dat je haar blijft vast zitten aan de borstel. Dat kan ik me voorstellen, dat is mij ook wel eens overkomen. Maar door je haar in een spiraalbeweging van de borstel af te halen, kun je bijna niet in de fout gaan.

De perfecte borstel

7 ‚ô• De ponykeeper

Dit is nu de ideale borstel om je pony bij te houden. Niet alleen op droog haar, maar zeker ook tijdens het föhnen is dit ideaal om je pony volume te geven.

8 ‚ô• De teaser

De teaser is een¬†borstel¬†die je niet alle dagen gebruikt. Aan de hand van de back combing techniek kun je heel veel volume cre√ęren. Je pakt simpelweg een pluk haar en kamt dit 10 cm van de wortel naar je hoofdhuid toe. Je maakt op die manier wel heel veel klitten, dus de onderstaande tangle teezer is zeker een aanrader als je graag de teaser gbruikt.

9 ‚ô• De volumizer

Dit is by far de borstel die je moet gebruiken voor mooi volumineus haar na het föhnen. We proberen het ook wel door op onze kop te föhnen, maar niets kan deze borstel evenaren. Plaats het simpelweg aan je kruin en maak een mooie ronddraaiende beweging zodat daar extra volume ontstaat.

10 ‚ô• De ontmagneet

De ontmagneet is eigenlijk voornamelijk bruikbaar in de winter als je weer eens die verrekte statisticiteit tegenkomt. Als je haar rechtop staan, kam je simpelweg met deze borstel door je haar en je statische haar is verleden tijd. Dit is trouwens niet echt een goede borstel om te ontklitten, dus gebruik het zeker niet op warrig haar.

11 ‚ô• De extensioneer

Uiteraard zijn er ook meiden onder ons met prachtige extensions. Zij weten misschien zelf al dat je daarvoor niet elke borstel kunt gebruiken. Het allerbeste is een borstel te gebruiken die gebogen pinnetjes heeft. Door de gebogen pinnetjes blijf het minder snel steken in de aanhechting van de extensions, waardoor ze niet worden beschadigd tijdens het borstelen. Deze borstels vind je voornamelijk bij kappers en kapperspeciaalzaken.

12 ‚ô• De tangle teezer

De borstel onder de borstels voor nat haar is onbetwist de tangle teezer. Totaal niet geschikt voor droog pluizig haar, het maakt het alleen maar erger! Maar voor nat haar is die geweldig. Binnen no time zijn die klitten eruit zonder keihard te trekken en al je haar eruit te halen.

Welke borstel heb jij thuis en welke zou jij graag willen?

Liefs Claudia

Follow

11 Thoughts on “Hoe vind ik de perfecte borstel?”

  • oh wow wat hadnig dit artikel! Ik heb hem direct opgeslagen want ik wist dit echt niet over borstels. Ik gebruik nu namelijk alleen een Tangle Teaser maar ook op droog haar, en dan wordt het super statisch. De ontmagneet, haarmasseuse, alleskunner en shiner gaan op mijn wishlist. Die kan ik goed gebruiken denk ik ūüôā

  • Ik heb drie haarborstels/ ūüôā De tangle teezer voor als m’n haar nat is, een ‘gewone’ haarborstel van Chi en een tijdje geleden ook zo’n borstel met echt haar gekocht waar het haar mooi glad en zacht van wordt. Al gebruik ik die niet zo heel vaak.

  • Ik zweer bij de tangleteezer en kan echt niet meer zonder. Ik snap niet hoe ik jaren zonder die borstel heb kunnen leven haha. Verder heb ik een ‘alleskunner’ en meerdere fohnborstels. Ik zou graag nog een toupeerborsteltje willen maar heb nog geen goede kunnen vinden.

  • Wauw wat mooi gedaan! Ik heb een goedkope borstel van de Primark dus ik moet eigenlijk een nieuwe. Ik heb heel fijn maar lang haar maar ben te lui om mijn haar zo mooi te gaan f√∂hnen.

  • Wat? Ik wist niet eens dat er verschil zit tussen borstels! Ik gebruik gewoon een standaard borstel. Denk ik dan, haha. Maar ik heb wel last van enorm veel klitten in mijn haar na het douchen, dus eigenlijk zou ik een tangle teezer moeten hebben?

    • Ja zeker, dat is echt de ideale borstel. Het is echt een blog hype, maar die naam draagt hij ook uitstekend. Het is een top ding!

  • Een tangle teezer gebruik ik nu al een jaar of 5, echt een ideaal ding. Sinds dien heb ik veel minder klitten en √°ls ik ze heb, dan zijn ze er inderdaad zo uit! Verder heb ik ook veel minder haaruitval, wat ook wel erg fijn is. Kreeg het toen een keer als tip van de kapper en sinds dien ben ik fan!

  • Zelf heb ik een tangle teezer en een Mason Pearson en die gebruik ik eigenlijk altijd. Vooral de Tangle Teezer is heel vaak mijn redder in nood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *